Geomag és más mágneses játékok

Szűrés eszerint

Rendelkezésre állás

Rendelkezésre állás

Geomag és más mágneses játékok

32 termék található.

Alkategóriák

Aktív szűrők

A Geomag egy mágneses építőjáték. Ez a kreatív játék olyan rudakból ál, amelyek mindkét végén mágnes van,  valamint nikkelbevonatú fémgömbökből áll. A mágneses erők összetartják a rudakat és az egyes darabokat, így számos felhasználási lehetősége van. A Claudio Vicentelli által 1998 májusában feltalált és szabadalmaztatott gyártást jelenleg a Geomagworld SA végzi a svájci Novazzano üzemben. Az eredeti modellhez (ma Geomag PRO néven) termékcsaládokkal bővült, ezzel növelve az építési játékok Geomag-választékát. Amióta a 2009/48/EK törvény 2013. július 20-i bevezetése korlátozta a játékok nikkeltartalmát, a Geomag bronzötvözet bevonattal modellezte a gömböket, hogy megfeleljen az új előírásoknak.

A szabadalom egy adott vonalat határoz meg, amelyet a rudak összekapcsolásával nyerünk, és    mindegyike két mágnesből áll a végeken, azt egy fémcsaphoz és fémgömbökhöz vannak csatlakoztatva. Ez a szerkezet biztosítja a nagy lehetőségeket a minimális mágneses anyag felhasználásával. Vicentelli tökéletesítette az építőjáték technológiáját, biztosítva a mágneses rudak állandó összekapcsolhatóságát.

A játék gyorsan elterjedt az egész világon, olyannyira, hogy 2001-ben egy kis amerikai üzemeltető első utánzata kínában gyártott termékekkel lépett be a piacra. 2002-ben a kisebb piaci szereplőktől származó utánzatok száma nőtt a piacon.

Honlapunkon széles választékban kapható ez a nagyon jó, kreatív játék:

https://jatekparadicsom.com/143-geomag-es-mas-magneses-jatekok