Farsangi jelmezek

Szűrés eszerint

Rendelkezésre állás

Rendelkezésre állás

Farsangi jelmezek

263 termék található.

Alkategóriák

Aktív szűrők

Farsang ünnepe ebben az évben is elérkezett! Itt a farsang áll a bál! Minden gyermek mókás farsangi jelmeze vár! Gyertek, válogassatok széles választékunkból! Életre kelnek nálunk farsangi jelmezekben a Disney mesehősök; Hófehérke, Hamupipőke, Csipkerózsika, Csingling, Pán Péter, Micimackó, Füles jelmez és sok más meseszereplő. A gyermekek arcán a boldog mosoly örömteli a szülők számára, mikor a kedvenc meseszereplője bőrébe bújik. Szerezz neki hatalmas örömet egy jó kis jelmezzel, hogy ő legyen a legszebb, vagy éppen a legmókásabb a karneválon!

A farsang egy katolikus ünnepi időszak, amely a nagyböjt liturgikus időszaka előtt következik be. A fő események jellemzően februárban vagy március elején fordulnak elő, a történelmileg Shrovetide (vagy pre-lent) néven ismert időszakban. A farsang általában nyilvános ünnepségeket foglal magában, beleértve az olyan eseményeket, mint a felvonulások, nyilvános utcai partik és egyéb szórakozások, amelyek ötvözik a cirkusz egyes elemeit. A bonyolult jelmezek és maszkok lehetővé teszik az emberek számára, hogy félretegyék mindennapi egyéniségüket, és megtapasztalják a társadalmi egység fokozott érzését. A résztvevők előszeretettel fogyasztanak alkoholt, húst és más olyan ételeket, amelyekről a közelgő nagyböjt során lemondanak. Hagyományosan a vajat, a tejet és más állati termékeket nem fogyasztották "túlzottan", hanem készletüket teljes mértékben elfogyasztották a pazarlás csökkentése érdekében. Ez a fesztivál arról ismert, hogy a nagyböjt előtti jóllét és szórakozás ideje (ami az ellenkezőjét hangsúlyozza), ivással, túlevéssel és számos más kényeztető tevékenységgel. Például palacsintát, fánkot és más desszerteket készítenek és fogyasztanak utoljára. A nagyböjt alatt az állati termékeket kevesebbet eszik, és az egyesek képesek nagyböjti áldozatot hozni, így feladva egy bizonyos tárgyat vagy vágytevékenységet.

Magyarországon közkedvelt a gyerekfarsang óvódákban és iskolákban, de messzeföldön híres a mohácsi busójárás, mely téltemető néphagyomány keretein belül zajlik.