Babacsörgők és bébijátékok

Szűrés eszerint

Rendelkezésre állás

Rendelkezésre állás

Aktív szűrők

Egérke csörgő

Egérke csörgő

Regular price 400 Ft -15% Ár 340 Ft
Raktáron
  • -15%

A kisbabák, amikor világra jönnek, az őket körülvevő világot látják meg, felfedezik a közvetlen környezetüket és lassan ismerik meg a külvilágot. Először a fények, a színek, a mozgás kelti fel figyelmüket, bár látásuk rögtön nem éles. Ahogy látásuk élesedik, az élénk színű,  mozgó, hangot adó játékokat figyelni kezdi. Környezetüket szemügyre veszik, inkább a mozgást követik szemükkel. Ezért érdemes felfüggeszteni játékokat ágyra, babakocsira, ahol a csörgők, bébijátékok jól láthatók. Az a megfelelő távolság, ahogy nagyobbak lesznek, a távolabbi környezetet is megnézik, felderítik. A hangok is a fejlődést segítik elő. 

Ha kisbabának vásárolunk játékot, gondosan oda kell figyelnünk, milyen játékot választunk.  Ebben az első életszakaszban még a pici babáknál a legkisebb mozdulatoknak is rendkívül nagy jelentősége lehet a fejlődésükben. Választásunk essen a leghatékonyabb fejlesztő játékokra, a csörgőkre babáknak! Mutatjuk is, miért hasznos a csörgő vásárlás a Te kisbabádnak is!

0-3 hónapos korig:

Csörgők kisbabáknak: egyszerű, mégis nagyszerű játékok – már újszülött kortól fejlődik a kisbabák készsége. Először a szemének mozgatása, kis fejének elfordítása is nagy eredmény, ha mozgásfejlesztésre gondolunk – a csörgők babáknak pedig éppen ezért nagyon jók, hatékonyak. ugyanis a baba figyelmét két dologgal lehet felkelteni: az élénk, vidám színű tárgyakkal, és a hangokkal. Ha a kiságy fölé akasztott csörgő felkelti a kicsi figyelmét, máris fejlesztettük gyermekünket: figyelemmel kísérhetjük, ahogy egyre ügyesebben figyel, fordítja a hang és a színek irányába a kis fejét.

3-6 hónapos korig:

Ebben a időszakban is a kiságy fölé akasztott csörgőket ajánljuk, a baba kényelmét és fejlődését segítik, de a legtöbb baba már tudatosan oda is nyújtja kis kezét a csörgő felé, hogy elérje azt.. Ha a baba már ülni képes,  a csörgőt már más típusú játékszerként használjuk, és szülői felügyelet mellett játszhat tovább vele a kicsi.

Babacsörgők 6 hónapos kor felett:

A kisbaba már képes fogni, rázni, ráadásul már a dobás örömét is felfedezik.  

https://jatekparadicsom.com/121-tapintos-csorgo-zorgo

Ezért a csörgő babáknak még fontosabb szerepet tölt be: pici babánk érte nyúl, odafordul, egy idő után pedig a csörgő után is mászik, hogy fogdoshassa, rázhassa. Ebben az időszakban a babák szájukba veszik a csörgőt, ügyeljünk nagyon a tisztaságra.

https://jatekparadicsom.com/118-szeretgetos-pluss-jatekok

A Nyunyókák, szundikendők megnyugtatják bábádat, biztonságot ad az illata, közelsége:

https://jatekparadicsom.com/119-rongyi-jatekok

Színes ruha lapozók a babakönyvek első lépcsőfoka, mert ezeket szájukba veszik, semmi gond és veszélyes helyzet nem történik, ennek a korosztálynak van kitalálbva ez a könyvcsalád:

https://jatekparadicsom.com/119-rongyi-jatekok

Ezek a babajátékok a készségfejlesztés egy fontos alapját képezik, nem csupán egyszerű műanyagból készült darabok, de a készségfejlesztés nagyon fontos részét is képezik – a többi színes, vidám, figyelemfelkeltő babyjátékkal együtt. Az első szemmozdulatoktól a kúszásig elkísérik a csörgők a baba életét, ezért ne hagyjuk ki a képességfejlesztés eme módját.

Honlapunkon nagyon sokféle babacsörgőt találni:

https://jatekparadicsom.com/35-babacsorgok-es-bebijatekok