Sesame Street játékok

Szűrés eszerint

Rendelkezésre állás

Rendelkezésre állás

Sesame Street játékok

22 termék található.

Alkategóriák

Aktív szűrők

A Szezám utca 1966-ban, Joan Ganz Cooney televíziós producer és a Carnegie Alapítvány alelnöke, Lloyd Morrisett megbeszélései alkalmával lett megálmodva. Céljuk az volt, hogy olyan gyermek televíziós műsort hozzanak létre, amely oktató és fejlesztő hatású, például segít a kisgyermekeknek felkészülni az iskolára.
Két évnyi kutatás után az újonnan alakult (CTW) összesen 8 millió USD  támogatást kapott a Carnegie Alapítványtól, a Ford Alapítványtól, a Corporation for Public Broadcastingtól és az Egyesült Államok szövetségi kormányától egy új gyermek televíziós műsor létrehozására és gyártására.
A műsor premierje 1969. november 10-én volt a közszolgálati televíziókban az USA-ban.

A Szezám utca volt az első gyerekműsor, amely minden epizódot és annak szegmenseit strukturálta, hogy megragadja a gyerekek figyelmét, és ahogy Gladwell fogalmazott, "kicsi, de kritikus kiigazításokat" hajtson végre annak megtartása érdekében.

A Szezám utca minden epizódja egy órás volt 2015-ig. Miután pozitív állomás- és nézői visszajelzéseket kaptak, a sorozat producerei úgy döntöttek, hogy a műsort 30 percre változtatják, egyetlen témára összpontosítva, mivel ez az egész epizód során leköti a gyerekek figyelmét. Másrésztköltséghatékonyabbnak bizonyult.

A Szezám utca egy kitalált utca Manhattanben (New York városrészében). Az utca egy másik gyermekműsor helyszínéül is szolgált, amelynek középpontjában a Szezám utca 123., egy kitalált barnakő épület áll.

Elmo egy szőrös vörös Muppet szörnyeteg, aki a Szezám utcában él. Három és fél évesnek mondják, és szinte mindig harmadik személyben beszél magáról. Egyik legnépszerűbb karakter. Elmo egy Szezám utcai lakásban él édesanyjával, Mae-vel, apjával, Louie-val, és néhány mesekönyv említése szerint egy Daisy nevű nővérével. Van egy Dorothy nevű aranyhala és egy Tango nevű kutyája, akit 2021-ben debütált.

Ernie az 1969-es első epizód óta a Szezám utca egyik sztárja. Ernie és legjobb barátja, Bert osztoznak a Szezám utca 123. szám alatti alagsori lakáson. Együtt alkotnak egy képregényes duót, amely a program egyik központi eleme, Ernie a naiv bajkeverő szerepét, Bert pedig a világfáradt fóliát játssza.

Ernie jól ismert arról, hogy szeret fürdőzni a gumikacsájával, és hogy igyekszik megtanulni szaxofonozni. Ernie híres arról, hogy éjszaka ébren tartja Bertet, mindig valami számára különleges dolog miatt, mint például a dobolás, számolni akar valamit (például birkákat), megfigyelni valami áramszünetet.

Jellegzetes, gúnyos nevetése van (ebben nagyon hasonlítanak unokatestvérével, Ernestine-nel).

Több Ernie és Bert vázlatban Ernie játszani akar Berttel, aki sokkal szívesebben csinálna valami mást, például olvasna. Ernie addig hajtja Bertet a játékkal, amíg Bert be nem csatlakozik - és általában, mire Bert elkezdi élvezni a játékot, Ernie belefáradt a játékba, és valami mást akar csinálni. 

Breki, a béka (Kermit, the frog) több ezer testvérrel nőtt fel.  BArátnője, Miss Piggy ragaszkodott a házassághoz a Muppets Take Manhattan-ben, és állítása szerint nagyon boldogok. Kermit nem ért egyet ezzel a ténynel, azt állítva, hogy ez csak egy film volt, és hogy a való életben szakmai a kapcsolatuk.

Honlapunkon elérhető Miss Röfi plüssfigura is, egy igazi díva és sztár, aki előszeretettel használ francia kifejezéseket beszédjében.