BLOG
Blog navigation

Ízelítő cikkeinkből

Latest comments

  • Vintage Barbie - 80-as, 90-es évekből minden, amit kedvenc babánkról, Barbie-ról tudnunk kell!
    Vintage Barbie - 80-as, 90-es évekből minden, amit kedvenc babánkról, Barbie-ról tudnunk kell!
    570 Megtekintések Kedvelve

    Miért szeretne magának minden kislány Barbie babát? Mi az oka Barbie világsikerének?

    Olvass tovább
  • Hogyan legyen sikeres az iskolakezdés?
    Hogyan legyen sikeres az iskolakezdés?
    272 Megtekintések Kedvelve

    Mottó: szeretet, felelősségtudat a siker elsődleges záloga. Önbizalom, önismeret, érzelmi biztonság egyaránt szükséges a megfelelő iskolai induláshoz.Szülőként óriási a feladatunk, hiszen mi alakítjuk a gyermekünk énképét.

    Olvass tovább
  • Iskolás lesz a gyermekünk
    Iskolás lesz a gyermekünk
    312 Megtekintések Kedvelve

    Minden család életében nagy fordulópont,amikor óvodás gyermekük beül az iskolapadba. Készítsük fel fizikailag és lelkileg is erre a hatalmas változásra! Már az óvodában kiderül, alkalmas-e, érett-e gyermekünk, vagy maradjon még egy évet inkább az oviban. Nemcsak fizikailag és az érettséget kell fejleszteni az óvodában, hanem a szociális felkészültségnek is megfelelőnek kell lennie, hogy a gyermek megállja a helyét, amikor egy teljesen új világba csöppen.

    Olvass tovább
  • Használt vagy új játékot vegyünk?
    Használt vagy új játékot vegyünk?
    331 Megtekintések Kedvelve

    Mikor teszünk jót? Mikor döntünk jól? Csak az új játékokkal lehet jókat játszani?

    Olvass tovább
  • Rajzfilmjátékok
    Rajzfilmjátékok
    330 Megtekintések Kedvelve

    A Játékparadicsomban hihetetlen választékban találhattok játékokat. Különösen figyelünk arra,hogy azok a plüssjátékok,figurák kaphatók legyenek,amely rajzfilmen a tévében,moziban látható és nagyon szeret gyermek, a kedvence lett.

    Olvass tovább
  • Dalolásra fel!
    Dalolásra fel!
    308 Megtekintések Kedvelve

    Nagyon fontos a dallam, az ének a mai digitalizált világban is. Már a kismama hasában jelentősége van, hiszen minden rezdülést hall a magzat. Dúdoljunk sokat, észre fogjuk venni, hogy kellemesen hat, megnyugtatja a pocaklakónkat. Amikor megszületik, megismeri a hangunkat, pozitív hatást tesz rá. Folytassuk a lallázást, dúdolást, a kis dalocskák éneklését.

    Olvass tovább
  • Az igazán jó játékok ismérvei
    Az igazán jó játékok ismérvei
    352 Megtekintések Kedvelve

    A jó játék mindenekelőtt biztonságos és tartós. Képes arra, hogy felkeltse a gyermek érdeklődését, játszani vele pedig tartalmas és örömteli időtöltés. A jó játékot a gyermek nem csak nézegeti, hanem tevékenyen használja is. Hiszen a jó játék nem önmagáért van; az kelti életre, hogy mozgósítja a gyermek kíváncsiságát, kreativitását és fantáziáját. A jó játékra tehát nem lehet egyhamar ráunni: új és új kihívásokat jelent, így segíti elő a gyermek fejlődését. Az igazán odafigyelő játékgyártók...

    Olvass tovább
  • Az építőjátékok szerepe a fejlődésben
    Az építőjátékok szerepe a fejlődésben
    346 Megtekintések Kedvelve

    Az építőjátékok szerepe a fejlődésben  A játékok fontossága a gyermek fejlődésében elengedhetetlen szerepet játszik. A játék segítségével a kisgyermekek napról-napra rengeteg tulajdonságukat fejlesztik. Nézzünk csak egy egyszerű esetet. Kocka építőjátékok: a különféle építőelemeket tartalmazó kockák, téglatestek egymásra helyezésekor a gyermek az egyéniségét szabadjára engedve építhet, alkothat, fejlesztve ezzel a kreativitását.

    Olvass tovább
  • Relaxációs játékok gyerekeknek
    Relaxációs játékok gyerekeknek
    987 Megtekintések Kedvelve

    A kisgyermekek imádják azokat a játékos foglalkozásokat, melyek során kifejezhetik saját maguk pillanatnyi érzéseit, legyenek akár szomorúak, jó kedvűek, vagy dühösek. Természetes vágyuk ilyenkor az önkifejezés, és egyáltalán nem érdekli őket, ha esetleg ez zavar bennünket.

    Olvass tovább
  • 4 játékos lúdtalp elleni tornagyakorlat kicsik számára
    4 játékos lúdtalp elleni tornagyakorlat kicsik számára
    1298 Megtekintések Kedvelve

    Egy szakember akár több méterről is meg tudja ítélni, hogy gyermekünk lúdtalpas-e. Ha nincs még túl nagy probléma, akkor a legtöbbször ajánlani szokták a lúdtalp elleni tornagyakorlatokat, melyek rendkívül jól átmozgatják a gyermek talpizmait. A lúdtalp, vagyis az ellaposodott lábboltozat negatívan befolyásolhatja a test alátámasztását, a testtartást járás és futás közben is.

    Olvass tovább
  • Tanuljunk játék közben: LÜK füzetekkel könnyebb lesz
    Tanuljunk játék közben: LÜK füzetekkel könnyebb lesz
    305 Megtekintések Kedvelve

    A LÜK kifejezés lényegében egy rövidítés, mely a Logika, Ügyesség, Kitartás szavakból tevődik össze. Ebből pedig már egyértelműen kiderül, mire is jók a LÜK füzetek, nevéből elárulja, mennyi mindent képes fejleszteni a gyermeken. Kimondottan ajánlott az óvódáskorú, vagy esetleg a kisiskolások számára egyaránt.

    Olvass tovább
  • Egyre népszerűbbek hazánkban is a modern társasjátékok
    Egyre népszerűbbek hazánkban is a modern társasjátékok
    621 Megtekintések Kedvelve

    Szerencsére ma már hazánkban nem csak a „ki nevet a végén?” – típusú játékokat lehet megtalálni a boltok polcain, ha társasjátékot szeretnénk vásárolni. A felmérés azt mutatja, hogy a társasjátékok itthon és külföldön is egyre nagyobb bizniszt jelentenek, és a mai fejlett elektronikai világ ellenére is egyre népszerűbb szabadidős elfoglaltságnak számít.

    Olvass tovább
Showing 25 to 36 of 55 (5 Pages)