20 jún, 2020

Bábok, amik a konyhában készültek

Szerző: Judit Baranyi : Játékparadicsom Blog Komment: 0 Megtekintések: 147

Meglepő, mennyi különböző alapanyagból készíthető otthon bábfigura.

bábok

Nem is kell messzire mennünk, csupán csak a konyháig. Az evőeszközös fiókban a kedvenc kanalainkból, villáinkból vagy fakanalainkból könnyedén bábjáték szereplői válhatnak.

A kézműves foglalkozáshoz csak pár, egyszerű dolog szükséges, többek között ragasztószalag, vatta, drót, fonál, gombok és bármilyen apró, könnyen rögzíthető kellék.

Készítsünk is el együtt egy Fakanál-Báb Királylányt!

fakanál bábok

Fogjunk meg egy fakanalat. Sárga fonálból vágjunk több szálat a Királylány hajának, majd cellux-szal vagy ragasztóval erősítsük a fakanálhoz. Kartonból vágjunk ki egy koronát és dróttal vagy ismét cellux-szal rögzítsük a királylányunk fején.

Gyöngyből szemet ragaszthatunk, gyurmából szájat formálhatunk. Legyél kreatív, fabrikálás közben biztos egyre több ihletet kapsz felhasználható kiegészítők terén. Itt még nincs vége! A konyhában nem csak a fiókból, de a hűtőből is kézművesedhetünk! Most az egyszer a jól ismert mondás ellenkezőjére buzdítunk, igen, játssz az étellel!

Természeten ebben az esetben semmilyen olyan hozzávalót ne használj, amit utána nem fogyasztanál el jóízűen! Villa Úrfi kalapja legyen répából, szemei pedig borsóból. Ez az ételbáb “trükk” pl. vacsorakor is hasznos lehet, a gyermek által nem kívánt zöldség elfogyasztásához!

A játékparadicsom webshop-ban gyönyörű és különleges plüssbábok találhatóak, ha a bábszínházhoz nem csak konyhai szereplőket választanál!

Válassz nálunk bábokat a szebbnél szebb plüssök és egyéb figurák közül!

https://jatekparadicsom.com/58-pluss-babok?live_configurator_token=a1d92fd1a4a85f855e5d0e4aac81c042&id_shop=1&id_employee=4344&theme=&theme_font=

Szeretettel várunk széles kínálatunkkal.

Hozzászólások

Szólj hozzá