13 febr, 2019

Bandolino fűzős játékok szerepe az iskolai felkészítésben

Szerző: : Játékparadicsom Blog Komment: 0 Megtekintések: 290

Bandolino fűzős játékok szerepe az iskolai felkészítésben

A legtöbb kisgyermek nagy izgalommal várja az első osztályt. Míg ők kíváncsisággal és izgatott várakozással vannak tele, hiszen valami teljesen új és érdekes dolog veszi majd kezdetét, sok szülő számára ez az időszak aggodalommal teli, hiszen eddig óvódás kisgyermekük hirtelen egy teljesen új közösségbe csöppen bele, ahol teljesen más elvárások fogadják majd.

Mini Bandolino

Honlapunkon megtalálják száles választékban.

https://jatekparadicsom.com/bandolino-parosito-jatekok/49318-mini-bandolino-keszsegfejleszto-parosito-jatek-set-66-munkagepek.html?live_configurator_token=a1d92fd1a4a85f855e5d0e4aac81c042&id_shop=1&id_employee=4344&theme=&theme_font=

A legtöbb szülő el se tudja képzelni,hogy az ő kis szeleburdi, játékos csemetéje mégis hogyan fogja majd megszokni a szigorúbb szabályokat és hogy fog teljesíteni az iskolában.

Játékosan segíthetünk kisgyermekünknek 

Az első osztályos kisgyermekek elkezdenek ismerkedni a betűk és a számok világával. Nagyon fontos megemlíteni azt, hogy az olvasás elsajátításának feltétele a gyermek részképességeinek a megfelelő fejlettségi szintje szükséges. Ha azt tapasztaljuk, hogy valamilyen módon enyhén el van maradva gyermekünk, ne essünk kétségbe, hiszen rengeteg olyan készségfejlesztő játékot kipróbálhatunk vele, mely segítségére lesz az ő fejlődésben. Ezzel a fejlesztőkkel, játékos módon tudjuk javítani például a gyermek beszédét, verbális és vizuális emlékezetét és figyelmét. Fejlesztőpedagógusok és logopédusok munkájára segítünk azzal rá, ha csemeténkkel kipróbáljuk ezeket a számára igazán hasznos készségfejlesztő játékokat. 

A Bandolino izgalmasan és játékosan készíti fel a gyerekeket az iskolára 

Bandolo fűzős készségfejlesztő játékokat kipróbálhatják a kicsik és a nagyobbak is, hiszen 2-3 éves kortól már ajánlani szokták. Iskolafelkészítő változat 5 éves kortól javasolt. Rengeteg típus közül tudunk választani. Feladattól és korosztálytól függően találhatunk olyat, mely már a betűket és a számokat ismerteti meg csemeténkkel, van amibe a színeket, a formákat, az ellentéteket tudja begyakorolni velük.

A fonalas párosító játékok során a kis képeken található tárgyakat, vagy annak tulajdonságaikat kell összekötni a fűző segítségével, melyet a kisgyermek is egyszerűen eltud végezni. A játék több kemény lapból áll, minden egyes lap 1-1 izgalmas feladatot tartogat számukra. Tanítsuk meg gyermekeinknek, hogy ha elvégezte az egyik feladatot, akkor saját maga is le tudja ellenőrizni, hogy valóban jó munkát végzett-e. Csupán a lapot kell megfordítani, hiszen ott előre be van rajzolva a fonal útja és ennek a vonalvezetésnek a segítségével gyermek saját hibáiból tud tanulni. 

Mini Bandolino

Szórakoztató, izgalmas a gyermekek számára és a legtöbb esetben teljes mértékben bele tudnak merülni a feladatok megoldásában. Így az iskolakezdésben is sok segítséget tud nyújtani a kicsik számára, hiszen sokkal hamarabb és játékosabb módon tudják megismerni a számokat és a betűket, ami majd csak első osztályban lesz tananyag.

Érdemes a Bandolo fűzős fejlesztő játékokat már iskolai év előtt, nagycsoportba beszerezni gyerekünk számára, hogy legyen ideje jó előre begyakorolni a feladatokat. Ez a fűzős készségfejlesztő játék hatalmas sikert arat a kicsik között, hiszen teljesen játékos formában tudják megtanulni a legfontosabb tudnivalókat, szabadidejükben pedig tökéletes kikapcsolódást jelenthet számukra.

Hozzászólások

Szólj hozzá