24 okt, 2019

Dora,a felfedező baba

Szerző: Judit Baranyi : Játékparadicsom Blog Komment: 0 Megtekintések: 438

Dora, the explorer Dora, a felfedező baba egy kalandokkal teli oktató amerikai televíziós 2D számítógépes animációs sorozat.

Dora

 

Hazánkban a Nickelodeon, Nick Jr., a TV 2 és az RTL Klub adta le. A történet egy kislányról szól, aki felfedezi, és vele együtt a kisgyermekek is felfedezhetik a környezetüket.

 Dora

Csizi majom az állatkája, aki elkíséri kalandozásaiban. A kirándulások alatt új és újabb angol szavakkal ismerkednek meg. A mese célja, hogy tévézés közben nyújtson a gyermekeknek ismereteket. Az óvodás korcsoportnak szól ez a mesesorozat, az iskolai felkészítés az alapvető célja a szórakoztatáson kívül.

 Dora

A vidám kalandok célja, játszva elsajátítható készségek, rengeteg információ és rejtvény, ezek mind azt a célt szolgálják, hogy a gyerekek többet tudjanak meg a világról, ügyesebben oldjanak meg problémákat és jól tudjanak közösen dolgozni.

 Dora

Barangolásuk során közös játékra készteti az óvodásokat, logikai fejtörőket és vicces feladványokat kell megoldaniuk, hogy elérhessék közös úticéljukat. Eltervezik előre, hogy merre menjenek. Swiper, a róka közben minden alkalommal lopni akar tőlük, de mindig rászólnak, amikor rajtakapják a lopkodáson. Néha Dóra unokatestvére, Diego is elkíséri őket a kalandozásban.

 Dora

Amikor elérik a célt, interaktívan a néző gyerekekkel értékelik a kalandozásokat.

Hozzászólások

Szólj hozzá