23 ápr, 2019

Egyre népszerűbbek hazánkban is a modern társasjátékok

Szerző: : Játékparadicsom Blog Komment: 0 Megtekintések: 256

Szerencsére ma már hazánkban nem csak a „ki nevet a végén?” – típusú játékokat lehet megtalálni a boltok polcain, ha társasjátékot szeretnénk vásárolni. A felmérés azt mutatja, hogy a társasjátékok itthon és külföldön is egyre nagyobb bizniszt jelentenek, és a mai fejlett elektronikai világ ellenére is egyre népszerűbb szabadidős elfoglaltságnak számít.

Nincs is annál szórakoztatóbb, mikor hétvégén az egész család egy izgalmas társasjátékkal üti el az időt, mely közben garantált a nevetés, és a jókedv. 

Mik azok a Modern társasjátékok? 

Egyre nagyobb bevétel jelenik meg a néhány fős kártyajátékok, illetve a legmenőbb dizájnnal kivitelezett, modern alkatrészekkel telezsúfolt, több óráig tartó játékok esetében egyaránt. A korszerűbb társasokkal Magyarország az elmúlt 10-15 évben ismerkedhetett csupán meg, ám ezek rövid idő alatt is hatalmas sikert arattak.

A modern társasjátékokat más néven TLF-nek is nevezik, mely a Társas - Logika - Fejlesztő szavak kezdőbetűiből tevődnek össze. Ezek a játékok sokkal izgalmasabbak, mint a hagyományos társasok. A plusz, mely megkülönbözteti ezeket a hagyományos társasoktól, a játékszabályban megjelenő egyediségnek köszönhető. A hazai modern társasjáték kultúra egyértelműen az utóbbi években kezdett csak el felvirágozni, felmérések szerint ugyanis egyre több ember vásárolja ezeket. 

Ez annak is köszönhető, hogy ha társasjátékot szeretnénk vásárolni, akkor már a régebbi típusúak mellett hatalmas választék vár ránk a korszerű, új, modern fajták között. 

A társasozás nem csak a család, de a barátok között is jó móka

A társasjáték értékes időtöltés az egész család számára. Minden korosztálynak tökéletes kikapcsolódást jelenthet, ha az egész család leül, és együtt társasozik. A játék révén szerzett közös élmény egyértelműen szorosabbá tudja tenni a családtagok közötti viszonyt, és kapcsolatot, ám ez igaz a baráti társaságokra is. Társasozni ugyanis lehet az osztálytársainkkal, vagy a barátainkkal is. Egy baráti összejövetelt garantáltan fel fog dobni, ha egyikünk előhúz táskája mélyéből egy modern társasjátékot, így a csapat összes tagja részt tud venni. Társasozás során végre a felnőttek is gyereknek érezhetik magukat, a legkisebbek pedig ilyenkor tanulják meg a szabályok betartásának fontosságát. Ők most élik át az első kudarcélményt, de emellett fejlődik az együttműködési képességük is, empátiájuk, és logikai készségük egyaránt.

Manapság szerencsére elmondható, hogy egyre több olyan társasjátékot tudunk vásárolni, mely egyaránt izgalmas a gyerekek és a felnőttek számára. Ezek a szórakoztató játékok pedig egy otthonból sem hiányozhatnak. Egy esős, szomorkás hétvégén igazán jól tudnak jönni ahelyett hogy a gyerek egész nap a televízió előtt üljön, és mesét nézzen. A társasjáték az egyik legtökéletesebb ajándék, melyet vehetünk gyermekünk, vagy akár barátaink számára. Legyen szó húsvétról, karácsonyról, vagy akár születésnapról, egy izgalmas, új társasjátékkal, melyet akkor próbálhat ki először az egész család, biztosan nem fogunk mellé lőni.

Hozzászólások

Szólj hozzá