09 aug, 2019

Használt vagy új játékot vegyünk?

Szerző: Judit Baranyi : Játékparadicsom Blog Komment: 0 Megtekintések: 319

Mikor teszünk jót? Mikor döntünk jól? Csak az új játékokkal lehet jókat játszani?

Játék anyával


Új játékot vagy használtat vegyünk gyermekünknek, családunknak? Napjainkban nagyon széles a kínálat játékok és egyéb termékek területén is. Kizárólag új játékot vegyünk, vagy nyugodt szívvel részesíthetjük előnyben a használt játékokat is? Vegyünk használt játékokat? Igen,vegyünk!
Nézzük a Lego Duplo játékcsaládot: a klasszikus Duplo,amit régebben lehetett kapni,sokkal kidolgozottabb,kifinomultabb. Az újabb kiadásúak, amelyek most a játékboltok polcain megtalálhatók, elnagyoltabbak, mintha az anyaguk is más lenne. Ha játékot veszünk, mindenképpen gondoljuk végig, mi a cél. Alvótárs plüssök: anyaguk puha pamut, tiszták, gondosan ügyelünk rá, hogy a játék során ugyanaz az érzés legyen, mint a bolti új játéknál, csak a címke hiányzik róla.
Párat kiemelve a kicsik kedvenc mesehősei közül: Micimackó, Füles, Zsebibaba, Peppa Pig, Teletubbies babák, Minyonok, Spongyabob és barátai, Nemo, Szenilla... És így tovább! Honlapunk folyamatosan bővülő kínálatában megtalálhatóak. Nálunk olyan kabalákkal is találkozhattok, amik a boltok polcairól már elfogytak, nem forgalmazzák őket. Ezeket hívjuk ritkaságnak, mert beszerezni őket nem egyszerű, fellelésük ritkaságszámba megy!
Ha utazáshoz szeretnétek játékot vinni, ebben az esetben olyat válasszunk, ami kis helyen elfér, nem törékeny, könnyen szállítható.
Vigyünk olyan külön táskát, tokot, amit könnyen tudunk pakolni. Könnyen hozzáférhetők.
Ideálisak utazási célra a társasjátékok közül a kártyajátékok.
Választhattok egészen pici kortól játszhatókat is. Az úti társasjátékok kis helyen elférnek, könnyen kezelhetők.
Válasszunk olyat, ami nem pici darabokból áll, elkerülve az alkatrészek szétszóródását. Leköti gyermekünket és utazás közben, unatkozás helyett fejleszthetjük is. Ha környezettudatosan akarunk élni,akkor is válasszuk a használt játékot, mert gyermekről gyermekre szállva,átadva tehetjük boldoggá gyermekeinket, bolti árnál olcsóbban, gondolva arra,hogy kevésbé terheljük Földünket műanyaggal és nem újrahasznosítható anyagokkal.
Szeretve, okosan vásároljunk játékokat. Unokáink és azok unokái hálásak lesznek érte.

Hozzászólások

Szólj hozzá