13 ápr, 2019

Játékok segítségével tanulják meg a gyerekek a fizikát, kémáit

Szerző: : Játékparadicsom Blog Komment: 0 Megtekintések: 287

Míg egy kisgyerek figyelmét sokszor nagyon könnyű lekötni, egy 7-8 éves gyermek ajándék ötleteivel már bajba lehetünk. Őket már nem minden esetben köti le az autózás, vagy a mesekönyv lapozgatása, ezért mindenképpen valami nagyon új, nagyon érdekes játékkal kell előrukkolnunk.

Ha gyermekünk imádja az érdekes dolgokat, és nagyon nyitott a kísérletezésre, érdemes lehet olyan játékkal meglepni, mely nem csak szórakoztatja, de a játék által rengeteg dolgot meg is tanulhat. 

Slime: ismerkedés az atomokkal és a molekulákkal 

A Ragacsgyár játékban szórakoztatóan tanulhatnak a gyerekek a kémiáról úgy, hogy az garantáltan felkeltse az érdeklődésüket. Ha a gyermek nagyon kíváncsi típus, és rendkívül érdeklődő, akkor biztosan tetszeni fog neki ez a játék, mely a manapság az igen menő slime-mos hullámot meglovagolva mutatja be, mik is azok a molekulák és az atomok.

Az ismeretek után pedig a gyermek maga készíthet házi gyurmát, színes kukacot, vagy akár nyálkás meztelen csigát is. Az ifjú társadalom zsenijei őrült tudósként fogják belevetni magukat a játékba, melynek során létrehozhatják a különböző tulajdonságokkal rendelkező szörnyeiket. A Science 4 You: Ragacsgyár készletet 8 éves kortól ajánlják, de mindenképpen előny, ha felnőttel együtt állnak neki a játéknak, hiszen sok kísérletnél elkél a szülei segítség is. 

A gravitáció, és a mágnesesség izgalma 

A Gravitax nevű interaktív sínrendszer izgalmasan, és szórakoztatóan mutatja be a gravitációt. A játék célja, hogy a golyókat eljuttassuk a különböző célokhoz. A készlethez pedig természetesen rengeteg kiegészítő, és plusz tartozék megvásárolható, így lehetőségünk van a folyamatosan bővítésére. Ez a játék is 8 évnél idősebb korosztály számára lett kifejlesztve, akik már nagyobb izgalommal tudják belevetni magunkat a tudományba.

Mivel a játék során különböző pályákat kell építeni, egyáltalán nem árt a szülői segítség sem, ám sok esetben a ő is pontosan annyira élvezi ezeket a játékokat, mint a gyermek. Ha pedig már a pályaépítésről beszélünk, mindenképpen érdemes megemlíteni azt a játékot, mely különböző mágneses elemek segítségével mutatja be a gyermeknek a mágnesességet, illetve a gravitációt. 

Geomag - Gravity Jump Run lényegében egy gravitációs golyópálya, ami szuper mechanikus elemek segítségével építhető fel rengeteg formációban. Különböző kilövő és elkapó szerkezeteket kell létrehoznunk gyermekünkkel együtt, melynél nagyon fontos funkciókat tölt be a mágneses erő is. Az így megalkotott összetett pályán a fémgolyók fognak végiggurulni, különböző nehézségekkel és akadályokon keresztül.

A játékot sem a szülők, sem a gyerekek nem fogják megunni, hiszen folyamatosan bővíthető, így egyre bonyolultabb pályákat tudunk majd létrehozni. A készlet segítségével a gyermek megtapasztalhatja, milyen izgalmakat rejt magába a tudomány és a fizika, és már akár a 7 évesek is ki tudják próbálni, bár azért nem árt, ha a szülő is kéznél van.

Hozzászólások

Szólj hozzá