08 ápr, 2019

Miért vegyél társasjátétékot gyermekednek?

Szerző: Judit Baranyi : Játékparadicsom Blog Komment: 0 Megtekintések: 267
Miért vegyél társasjátétékot gyermekednek?
Napjainknak mást sem látunk,mint hogy mindenki a digitális világban él, ahhoz alkalmazkodik. Elfelejtettük,hogy egymás szemébe nézzünk, megfogjuk egymás kezét.
A család fogalma átértékelődött, sietünk, kapkodunk, türelmetlenek vagyunk, elfelejtődik a csend, a nyugalom.
Ha végiggondoljuk, hogyan telnek a napok,be kell látnunk,van ebben nagyon sok igazság.
Ha szabadidő hasznos eltöltésére gondolunk, ne televíziót, számítógépet kapcsoljunk be, remek lehetőség a társasjátékozás a szabadidő hasznos és értékes eltöltésére.
Ne habozzunk,merjünk gyermekeinkkel együtt játszani, menjünk vissza kicsit a gyermekkorba.
Legyünk picit mi is gyerekek velük együtt!
b-spiele-familie-zuhause-fotolia-700.jpg
A Játékparadicsom webáruházban kicsi kortól egészen a felnőttig találhatunk,sokszor ritkaságot is,amihez máshol már nem juthatunk hozzá.
https://jatekparadicsom.com/43-tarsasjatekok?live_configurator_token=a1d92fd1a4a85f855e5d0e4aac81c042&id_shop=1&id_employee=4344&theme=&theme_font=
Merjünk újra kicsit gyerekké válni,játszani,mert nemcsak gyermekünkre lesz jó hatással a játék ereje, hanem ránk is!
Megnyugtat,kikapcsol és nagyon jól szórakoztat. Megtanít arra,hogy vannak szabályok, amiket be kell tartani, lehet nyerni, de el kell viselni azt is, ha veszítünk.
Nem vezet célra, ha kedveskedésből, konfliktus-kerülésből hagyjuk nyerni a vesztésre álló gyermekünket. Beszéljük meg vele,hogy az életünk számos olyan helyzet lehet,amikor el kell tűrnünk a veszteséget, vereséget. Tanuljon meg tehát veszíteni, nem teszünk jót gyermekeinknek, ha hagyjuk veszíteni őket. Egy jó társasozós este nagyon sok pozitív élményt ad kicsinek és nagynak egyaránt,sokat segít gyermekünk személyiség-fejlődésében, nekünk is levezeti az egész napi stresszt, ami a munkánk során ér.
Kezdük a társasozást egyszerűbb szabályú játékokkal,majd ahogy belejöttünk, jöhetnek a bonyolultabb stratégiai társasjátékok is! A szabályok követése, betartása és betartatása fejleszti a kommunikációs készséget, akaratlanul is beszélgetésre, nevetésre ösztönöz, fő a jókedv!
Kezdjük el;
Hívjuk össze a családot,szánjunk időt erre a napi rohanásban! Válasszunk olyan társast,ami mindenkinek tetszik. Ne gondoljunk a napi gondokra, csak a vidám együtt töltött idő legyen fontos. Nem árt lenémítani a telefont,hogy ne terelje el a gondolatunkat. Ezzel majd foglalkozunk később!
Beszéljük meg a játékszabályt, kérdezzük meg,mindenki érti-e a játék lényegét, csak utána kezdjük el a játszást. Lehet a győztesnek jutalmat kitalàlni, de a vesztest mindenképp biztassuk, lehet ő fog győzni a következő körben. Addig jöhetnek a menetek,egymás után,amíg nem lankad a figyelem.
Ha beiktatunk minden héten társasozós délutánt, szorosabb lesz a kapcsolat családon belül. 
Jó szórakozást kívnunk.

Társasjáték,ami közel hozza a családot!

Hozzászólások

Szólj hozzá