Posted in : "2021 - Március"
Blog navigation

Ízelítő cikkeinkből

Latest comments

Posztolva:"2021 - Március"

  • Játékos ötletek madzaggal
    Játékos ötletek madzaggal
    317Megtekintések Kedvelve

    Ha jó az idő, lehet még ilyenkor is szabadban játszani.

    Olvass tovább
  • Halloween ünnepe
    Halloween ünnepe
    369Megtekintések Kedvelve

    November elsején reggel pedig minden családnak parazsat adtak, hogy új tüzeket gyújthassanak, és ezzel a meleggel űzzék el otthonaikból a gonosz szellemeket.A Kelta ünnepi hagyományt először az angolszász országok vették át, de már napjainkban az egész világon elterjedt.   Ezen az estén a holtak szellemei visszatérnek. A hagyomány tisztelői félnek, hogy beköltözhetnek az élőkbe, ezért különféle álcázó jelmezeket vettek fel, hogy becsapják a holtak szellemeit. Stefan Moser szerint - aki a...

    Olvass tovább
  • Dóra, a felfedező baba
    Dóra, a felfedező baba
    349Megtekintések Kedvelve

    Dora, the explorer Dóra, a felfedező baba egy kalandokkal teli oktató amerikai televíziós 2D számítógépes animációs sorozat.

    Olvass tovább
  • 15 legjobb kreatív játékötlet vadgesztenyéből és őszi termésekből
    15 legjobb kreatív játékötlet vadgesztenyéből és őszi termésekből
    713Megtekintések Kedvelve

    Itt a gesztenye érésének az ideje! Ha gyermekünkkel az utcán járunk, tapasztalhatjuk, hogy nem tudja megállni, hogy a szép gesztenye-terméseket összeszedje! Pár séta után egy jó kis gyűjtemény kerekedik otthon belőle. Mindig azt hallhatjuk gyermekünktől: csak ezt a pár szemet még!Tetemes mennyiség, kosárnyi kerülhet így haza, ennek kreatív és készségfejlesztő felhasználásához adunk nektek ötleteket.

    Olvass tovább
  • Vintage Barbie - 80-as, 90-es évekből minden, amit kedvenc babánkról, Barbie-ról tudnunk kell!
    Vintage Barbie - 80-as, 90-es évekből minden, amit kedvenc babánkról, Barbie-ról tudnunk kell!
    570Megtekintések Kedvelve

    Miért szeretne magának minden kislány Barbie babát? Mi az oka Barbie világsikerének?

    Olvass tovább
  • Hogyan legyen sikeres az iskolakezdés?
    Hogyan legyen sikeres az iskolakezdés?
    272Megtekintések Kedvelve

    Mottó: szeretet, felelősségtudat a siker elsődleges záloga. Önbizalom, önismeret, érzelmi biztonság egyaránt szükséges a megfelelő iskolai induláshoz.Szülőként óriási a feladatunk, hiszen mi alakítjuk a gyermekünk énképét.

    Olvass tovább
  • Iskolás lesz a gyermekünk
    Iskolás lesz a gyermekünk
    312Megtekintések Kedvelve

    Minden család életében nagy fordulópont,amikor óvodás gyermekük beül az iskolapadba. Készítsük fel fizikailag és lelkileg is erre a hatalmas változásra!Már az óvodában kiderül, alkalmas-e, érett-e gyermekünk, vagy maradjon még egy évet inkább az oviban. Nemcsak fizikailag és az érettséget kell fejleszteni az óvodában, hanem a szociális felkészültségnek is megfelelőnek kell lennie, hogy a gyermek megállja a helyét, amikor egy teljesen új világba csöppen.

    Olvass tovább
  • Használt vagy új játékot vegyünk?
    Használt vagy új játékot vegyünk?
    331Megtekintések Kedvelve

    Mikor teszünk jót? Mikor döntünk jól? Csak az új játékokkal lehet jókat játszani?

    Olvass tovább
  • Rajzfilmjátékok
    Rajzfilmjátékok
    330Megtekintések Kedvelve

    A Játékparadicsomban hihetetlen választékban találhattok játékokat. Különösen figyelünk arra,hogy azok a plüssjátékok,figurák kaphatók legyenek,amely rajzfilmen a tévében,moziban látható és nagyon szeret gyermek, a kedvence lett.

    Olvass tovább
  • Dalolásra fel!
    Dalolásra fel!
    308Megtekintések Kedvelve

    Nagyon fontos a dallam, az ének a mai digitalizált világban is. Már a kismama hasában jelentősége van, hiszen minden rezdülést hall a magzat. Dúdoljunk sokat, észre fogjuk venni, hogy kellemesen hat, megnyugtatja a pocaklakónkat. Amikor megszületik, megismeri a hangunkat, pozitív hatást tesz rá. Folytassuk a lallázást, dúdolást, a kis dalocskák éneklését.

    Olvass tovább
  • Az igazán jó játékok ismérvei
    Az igazán jó játékok ismérvei
    352Megtekintések Kedvelve

    A jó játék mindenekelőtt biztonságos és tartós. Képes arra, hogy felkeltse a gyermek érdeklődését, játszani vele pedig tartalmas és örömteli időtöltés. A jó játékot a gyermek nem csak nézegeti, hanem tevékenyen használja is. Hiszen a jó játék nem önmagáért van; az kelti életre, hogy mozgósítja a gyermek kíváncsiságát, kreativitását és fantáziáját. A jó játékra tehát nem lehet egyhamar ráunni: új és új kihívásokat jelent, így segíti elő a gyermek fejlődését. Az igazán odafigyelő játékgyártók...

    Olvass tovább
  • Az építőjátékok szerepe a fejlődésben
    Az építőjátékok szerepe a fejlődésben
    346Megtekintések Kedvelve

    Az építőjátékok szerepe a fejlődésben  A játékok fontossága a gyermek fejlődésében elengedhetetlen szerepet játszik. A játék segítségével a kisgyermekek napról-napra rengeteg tulajdonságukat fejlesztik. Nézzünk csak egy egyszerű esetet. Kocka építőjátékok: a különféle építőelemeket tartalmazó kockák, téglatestek egymásra helyezésekor a gyermek az egyéniségét szabadjára engedve építhet, alkothat, fejlesztve ezzel a kreativitását.

    Olvass tovább
Showing 13 to 24 of 47 (4 Pages)