10 okt, 2019

Vintage Barbie - 80-as, 90-es évekből minden, amit kedvenc babánkról, Barbie-ról tudnunk kell!

Szerző: Judit Baranyi : Játékparadicsom Blog Komment: 0 Megtekintések: 833

Miért szeretne magának minden kislány Barbie babát? Mi az oka Barbie világsikerének?


Barbie kislányával

Carol Spencer tervezte 1963 és 1999 között a Barbie ruhakollekcióit. Szenvedéllyel tervezte ezeket a ruhákat,csizmákat és kiegészítőket, lakását velük díszítette ki. 
Az első Barbie fekete-fehér csíkos úszódresszes volt, szőke és barna hajú. 
2019-ben volt Barbie 60. születésnapja, generációkon át hatalmas sikert aratott, nincs olyan család, aki gyermekénél ne lett volna megtalálható. 
A Barbie divatbabát a Mattel tervezi. Az a koncepció ihlette ezt a babafajtát, hogy ez felnőtt nőt ábrázol alakjában, kinézetében, nem pedig kisbabát, mint általában a játékiparban szokás. A Barbie babát Ruth Handler amerikai hölgy találta ki,a lány babát lányáról, Barbaráról Barbie-bak, a fiút Kenneth-ről Ken-nek nevezte el. 
Hatalmas sikert aratott, amikor 1959-ben megjelent,és a sikere azóta is töretlen.  
Barbie babák
Nagyon sok vita volt az alakja miatt,sok támadás érte, de a gyerekek rajongását ez semmilyen módon nem befolyásolta. Megjelenésében folyamatosan vannak változtatások,de a testarányai maradtak az eredeti kivitelben, felnőttes kinézetben.
A Barbie-ról kitaláltak egy családtörténetet, ez a marketing stratégia része volt. Vannak neki szülei: George és Margaret, vőlegénye pedig Ken. A Barbie babák 11,5 hüvelyk, vagyis kb 29 cm. Sok kiegészítő tartozik hozzá, hogy egy képzeletbeli városkába képzelhessük kedvenc babánkat, Barbiet. Nem hiányozhatnak a kollekcióból a lovak,kutyák és egyéb állatok. Ha hercegnőt álmodunk meg, akkor elengedhetetlen tartozék a párja, a herceg, a hintó, és a királyi palota. De ha a modern világba képzeljük barbienkat,akkor lesz neki sportkocsija,biciklije, minden, ami sportoláshoz, kiránduláshoz, a mindennapi élethez szükséges. Több száz különféle fajta és foglalkozású Barbiet találtak ki és alkottak meg.
Volt köztük rocker, mérnök, orvos, asztronauta és többek között sportoló is! Története óta a legnépszerűbb Barbie baba a Totally Hair Barbie, ami a honlapunkon megtalálható!
Totally Hair Barbie
Jellegzetessége az extra hosszú haja. Minden gyűjtő gyűjteményének fontos része.
Sokan mondanak jókat és rosszakat is a Barbie-ra, mint játékra, de nem hiányzik a lányok és gyűjtők babakollekciójából.
Vegye meg nálunk kedvenc Barbie babáját! Széles választékban kínálunk babákat és kiegészítőket egyaránt!

Hozzászólások

Szólj hozzá