Posted in : "2021"
Blog navigation

Ízelítő cikkeinkből

Latest comments

Posztolva:"2021"

  • Az igazán jó játékok ismérvei
    Az igazán jó játékok ismérvei
    351 Megtekintések Kedvelve

    A jó játék mindenekelőtt biztonságos és tartós. Képes arra, hogy felkeltse a gyermek érdeklődését, játszani vele pedig tartalmas és örömteli időtöltés. A jó játékot a gyermek nem csak nézegeti, hanem tevékenyen használja is. Hiszen a jó játék nem önmagáért van; az kelti életre, hogy mozgósítja a gyermek kíváncsiságát, kreativitását és fantáziáját. A jó játékra tehát nem lehet egyhamar ráunni: új és új kihívásokat jelent, így segíti elő a gyermek fejlődését. Az igazán odafigyelő játékgyártók...

    Olvass tovább
  • Az építőjátékok szerepe a fejlődésben
    Az építőjátékok szerepe a fejlődésben
    346 Megtekintések Kedvelve

    Az építőjátékok szerepe a fejlődésben  A játékok fontossága a gyermek fejlődésében elengedhetetlen szerepet játszik. A játék segítségével a kisgyermekek napról-napra rengeteg tulajdonságukat fejlesztik. Nézzünk csak egy egyszerű esetet. Kocka építőjátékok: a különféle építőelemeket tartalmazó kockák, téglatestek egymásra helyezésekor a gyermek az egyéniségét szabadjára engedve építhet, alkothat, fejlesztve ezzel a kreativitását.

    Olvass tovább
  • Relaxációs játékok gyerekeknek
    Relaxációs játékok gyerekeknek
    987 Megtekintések Kedvelve

    A kisgyermekek imádják azokat a játékos foglalkozásokat, melyek során kifejezhetik saját maguk pillanatnyi érzéseit, legyenek akár szomorúak, jó kedvűek, vagy dühösek. Természetes vágyuk ilyenkor az önkifejezés, és egyáltalán nem érdekli őket, ha esetleg ez zavar bennünket.

    Olvass tovább
  • 4 játékos lúdtalp elleni tornagyakorlat kicsik számára
    4 játékos lúdtalp elleni tornagyakorlat kicsik számára
    1296 Megtekintések Kedvelve

    Egy szakember akár több méterről is meg tudja ítélni, hogy gyermekünk lúdtalpas-e. Ha nincs még túl nagy probléma, akkor a legtöbbször ajánlani szokták a lúdtalp elleni tornagyakorlatokat, melyek rendkívül jól átmozgatják a gyermek talpizmait. A lúdtalp, vagyis az ellaposodott lábboltozat negatívan befolyásolhatja a test alátámasztását, a testtartást járás és futás közben is.

    Olvass tovább
  • Tanuljunk játék közben: LÜK füzetekkel könnyebb lesz
    Tanuljunk játék közben: LÜK füzetekkel könnyebb lesz
    305 Megtekintések Kedvelve

    A LÜK kifejezés lényegében egy rövidítés, mely a Logika, Ügyesség, Kitartás szavakból tevődik össze. Ebből pedig már egyértelműen kiderül, mire is jók a LÜK füzetek, nevéből elárulja, mennyi mindent képes fejleszteni a gyermeken. Kimondottan ajánlott az óvódáskorú, vagy esetleg a kisiskolások számára egyaránt.

    Olvass tovább
  • Egyre népszerűbbek hazánkban is a modern társasjátékok
    Egyre népszerűbbek hazánkban is a modern társasjátékok
    620 Megtekintések Kedvelve

    Szerencsére ma már hazánkban nem csak a „ki nevet a végén?” – típusú játékokat lehet megtalálni a boltok polcain, ha társasjátékot szeretnénk vásárolni. A felmérés azt mutatja, hogy a társasjátékok itthon és külföldön is egyre nagyobb bizniszt jelentenek, és a mai fejlett elektronikai világ ellenére is egyre népszerűbb szabadidős elfoglaltságnak számít.

    Olvass tovább
  • A gyermek elhalmozása játékokkal
    A gyermek elhalmozása játékokkal
    589 Megtekintések Kedvelve

    A gyermekek számára a játéknak nagyon fontos szerepe van. Eleinte a kicsik hosszú perceket tudnak saját lábuk és kezük felfedezésével játszani, ám az élénk színnel rendelkező csörgő-zörgő játékok rendkívül jól segítik a kisbaba szellemi fejlődését.

    Olvass tovább
  • Játékok segítségével tanulják meg a gyerekek a fizikát, kémáit
    Játékok segítségével tanulják meg a gyerekek a fizikát, kémáit
    414 Megtekintések Kedvelve

    Míg egy kisgyerek figyelmét sokszor nagyon könnyű lekötni, egy 7-8 éves gyermek ajándék ötleteivel már bajba lehetünk. Őket már nem minden esetben köti le az autózás, vagy a mesekönyv lapozgatása, ezért mindenképpen valami nagyon új, nagyon érdekes játékkal kell előrukkolnunk.

    Olvass tovább
  • Miért vegyél társasjátékot gyermekednek?
    Miért vegyél társasjátékot gyermekednek?
    349 Megtekintések Kedvelve

    Miért vegyél társasjátétékot gyermekednek?Napjainknak mást sem látunk,mint hogy mindenki a digitális világban él, ahhoz alkalmazkodik. Elfelejtettük,hogy egymás szemébe nézzünk, megfogjuk egymás kezét.A család fogalma átértékelődött, sietünk, kapkodunk, türelmetlenek vagyunk, elfelejtődik a csend, a nyugalom.

    Olvass tovább
  • Vajon miért jó kisgyermekként babázni?
    Vajon miért jó kisgyermekként babázni?
    375 Megtekintések Kedvelve

    Nem csak a kislányoknál, de a kisfiúknál is igen népszerű játék lehet a babázás már kisgyermek korban. Jó nézni, ahogy aprócska kezeikkel próbálják utánozni, anya hogyan törli meg a kis öcsi száját evés után.

    Olvass tovább
  • A könyvek fontossága a gyerekkorban
    A könyvek fontossága a gyerekkorban
    259 Megtekintések Kedvelve

    Manapság egyre több alternatívája akad a könyveknek. Míg korábban csak a televízió lehetett ellenfele, most már a számítógépek, az okostelefonok és az egyéb elektronikai kütyük is le tudják annyira kötni a gyerekek figyelmét, hogy esze ágába se jusson igazi, kézzel lapozgatható könyveket nézegetni.

    Olvass tovább
  • A kirakó vagy puzzle játék hatékonyan fejleszti a gyerekeket
    A kirakó vagy puzzle játék hatékonyan fejleszti a gyerekeket
    932 Megtekintések Kedvelve

    A kirakóról köztudott, hogy időt, és gondolkodást is igényel, így meg kell várni, hogy gyermekünk abba a korba érjen, mikor számára is érdekes lehet, hogy tud aprócska kirakó darabkákból egy egész képet kirakni. Sokan azonban azt gondolják, hogy a puzzle csupán szórakoztató, ennek ellenére rengeteg dolgot fejleszt a kisgyermekekben.

    Olvass tovább
Showing 25 to 36 of 49 (5 Pages)