El Grande társasjáték
  • -15%
El Grande társasjáték
  • El Grande társasjáték
  • El Grande társasjáték
  • El Grande társasjáték
  • El Grande társasjáték
  • El Grande társasjáték

El Grande társasjáték

1 db készleten

El Grande társasjáték

29 900 Ft
25 415 Ft 15% megtakarítás
Adóval együtt
Mennyiség

redeem
Ennek a terméknek a megvásárlásával 508 hűségpont szerezhető . A kosarad összesen 508 pontot fog tartalmazni amit kuponra válthatsz be 508 Ft .


 Vásárlói értékelések
Még senki nem értékelte ezt a terméket
ezen a nyelven

Bővebb leírás

El Grande társasjáték

12 éves kortól ajánlott, 2-5 játékos részére

Kiadó: Rio Grande

Szép állapotú kívül-belül, hiánytalan.

Teljes magyar szabállyal. A német nyelvű kártyákhoz magyar fordítást mellékelünk.

A 16. század Spanyolországában vagyunk. Öt néptörzs harcol egymásellen a hatalomért és a 9 Spanyol régió feletti uralomért. A játékos dolga, hogy a nemeseivel (Caballérók) és a főnemességgel (Grandok) minél több régióban növelje a befolyását. A király a különböző tartományokban őrködik a jog fölött és további pozíciókat adományoz. Akinek sikerül, a megfelelő időben egy adott régióban a legnagyobb hatalmat egyesíteni, és ezáltal a diadal ösvényen a legmesszebbre jutnia a játék végéig, az a maga javára döntheti el a játszmát.

A kör elején titokban mindenki választ egyet a kezében tartott kártyák közül és felfedik azokat. A letett számok határozzák meg a játékossorrendet és azt, hogy hány caballerot kap a játékos. A játékosok sorban választanak az akciókártyák közül, majd egymás után végrehajtják azokat.

Ezek az akciók lehetővé teszik, hogy a saját, vagy egy másik játékos caballeroit mozgassuk, de akár a királyt szimbolizáló figurát áthelyezhetjük a térképen.

Minden harmadik kör után pontozás történik, az egyes térképrészleteken három szám található, pl. 4/2/1, a caballerok száma határozza meg a helyezést és azt, hogy ki hány pontot szerez az adott körben. A cél, hogy 13 kör alatt a lehető legtöbb pontot szerezzük.

Tovább bonyolítja a dolgokat a Castillo. Ez egy külön helyszín amit egy kartontorony szimbolizál. A térkép mellett a játékosok ide is dobálhatnak kockákat. A térkép kiértékelése előtt megnézzük kinek hány caballeroja van a Castilloban (pontozunk), majd minden játékos titokban választ egy helyszínt és a Castilloban lévő caballerokat a térképre tesszük.

Játszani öröm, játszani jó... Nálunk mindenféle használt játék kapható!

 Vélemények

Legyen Ön az első, aki megírja véleményét !